Över 4 000 har avlidit i covid-19 i Sverige
Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten, deltar i en presskonferens om covid-19 den 7 maj 2020 i Solna. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP via Getty Images


Hittills har nu 4 029 personer avlidit i covid-19 i Sverige, visar den senaste statistiken från Folkhälsomyndigheten.

33 843 personer har bekräftats vara smittade av viruset. 1 957 får eller har fått intensivvård.

– Vi ser nu alltmer tydligt att vi har en ganska nedåtgående trend när det gäller antalet personer som behöver läggas in på IVA, säger statsepidemiolog Anders Tegnell vid Folkhälsomyndigheten.

Han betonar dock att trycket på intensivvården inte har minskat. Samtidigt säger han det har blivit färre bekräftade fall och färre dödsfall på äldreboenden.

– Här finns faktiskt en väldigt positiv utveckling. Vi kan se vecka per vecka så har antalet fall av covid-19 på äldreboende, i framför allt Stockholm, minskat som mest drygt 400 fall till nu en 60–70 fall per vecka.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.