Åsele kommun mister bidrag – Migrationsverket har slut på pengar
Åsele kommun får inga pengar av Migrationsverket. Foto: Bilbo Lantto/Epoch Times-arkivbild


Tidigare har Åsele kommun beviljats över en halv miljon kronor från Migrationsverket. Men dessa kommer inte att betalas ut eftersom Migrationsverket har slut på pengar, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten.

Kommunalrådet Andreas From (S) säger till tv-kanalen att det är ”oacceptabelt” och är kritisk till beslutet.

– Får man som kommun beviljat en ansökan om ersättning hos en statlig myndighet ska myndigheten definitivt uppfylla sin del och utbetala dessa. Ett sådant tillvägagångssätt skadar förtroendet för Migrationsverket gentemot kommunerna och är i min mening oacceptabelt, säger han till SVT.

Många kommuner runt om i landet har det tufft just nu ekonomiskt. Åsele kommun är inget undantag. Förra året gick man back nästan 15 miljoner kronor.

Kommunen hade fått 560 000 kronor beviljade av Migrationsverket som skulle ha gått till insatser för nyanlända med särskilda behov. Men dessa pengar kommer alltså inte betalas ut av myndigheten.

Tidigare har Åsele kommun fått 2,2 miljoner kronor utbetalade av Migrationsverket. Men efter ett beslut från Förvaltningsrätten tvingades dessa pengar att betalas tillbaka. Migrationsverket anser att beslutet om utbetalning har fattats på felaktiga grunder.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.