Ännu en brand på skola i Lund – misstänks vara anlagd
Ytterligare en brand på en skola har inträffat i Lund. Foto: Epoch Times-arkivbild


Under natten till tisdagen larmades räddningstjänst om en brand på Mårtensskolan i Lund. Polisen misstänker att den är anlagd.

Polisen rapporterar på sin hemsida att en väktare fanns på plats och försökte släcka branden. Men eftersom denne andades in rök skickade man även en ambulans.

Branden kunde senare släckas av räddningstjänsten som konstaterade att skadorna begränsades till fasaden och delar av konstruktionen.

Polisen kommer att utreda händelsen som mordbrand. Samtidigt är platsen avspärrad i väntan på att tekniker ska genomföra en brottsplatsundersökning.

Lund har den senaste tiden drabbats av flera skolbränder, varav de flesta misstänks vara anlagda. Natten till fredagen utbröt en brand i flera baracker vid ett skolområde på Vipeholmsvägen.

I maj blev en förrådsbyggnad vid en skola i Lund totalförstörd efter en brand. Samma månad fick delar av lokalerna på friskolan Freinetskolan på Sankt Lars-området brand- och rökskador.

Enligt Kvällsposten har 55 anlagda bränder polisanmälts i Lund sedan årets början. Förutom skolor har även soprum och personbilar drabbats.

– Det stämmer att vi har haft ett antal bränder i Lund och det har varit så den sista tiden. De här bränderna är något vi tittar på specifikt, säger Ewa-Gun Westford, pressinformatör vid polisen, till tidningen.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.