loadingNybakat rågbröd. Arkivbild. (Foto: Hasse Holmberg/TT)
Nybakat rågbröd. Arkivbild. (Foto: Hasse Holmberg/TT)
Utrikes

Rågbröd blir ny nationalrätt i Finland

Epoch Times

2017 fyller Finland hundra. Året till ära ska finländarna få en nationalrätt – nämligen rågbröd.

Den nya nationalrätten har valts i en folkomröstning med tolv finalister i början av vintern. Bland finalisterna fanns också karelsk stek, karelsk pirog, pizza, ärtsoppa och den traditionella påskdesserten memma.

Nära 50 000 finländare deltog. Rågbrödet, som tog hem segern med en marginal på nästan 10 000 röster, var överlägsen favorit bland dem som inte fyllt 30. Bland dem som fyllt 60 var den karelska steken etta.

Omröstningen ordnades av Stiftelsen för befrämjandet av finländsk matkultur, Lantbruksproducenternas centralförbund, och jord- och skogsbruksministeriet.

(TT)

Kvalitetsjournalistik – så arbetar Svenska Epoch Times

Svenska Epoch Times är opartisk och tar inte politisk ställning. Publicerat material ska vara sant. Om vi har gjort fel ska vi skyndsamt rätta det.

Vi vill med vår sammantagna rapportering ge ett bredare perspektiv på samtidens relevanta frågor. Detta innebär inte att alla artiklar alltid ger ”båda sidor”, framförallt inte korta artiklar eller intervjuer där intentionen endast är att rapportera något som hänt just nu.

Vi är medlemmar i TU – mediehusens branschorganisation. Här finns de pressetiska reglerna vi följer.

Feedback

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loadingNybakat rågbröd. Arkivbild. (Foto: Hasse Holmberg/TT)
Nybakat rågbröd. Arkivbild. (Foto: Hasse Holmberg/TT)
Utrikes

Rågbröd blir ny nationalrätt i Finland

Epoch Times

2017 fyller Finland hundra. Året till ära ska finländarna få en nationalrätt – nämligen rågbröd.

Den nya nationalrätten har valts i en folkomröstning med tolv finalister i början av vintern. Bland finalisterna fanns också karelsk stek, karelsk pirog, pizza, ärtsoppa och den traditionella påskdesserten memma.

Nära 50 000 finländare deltog. Rågbrödet, som tog hem segern med en marginal på nästan 10 000 röster, var överlägsen favorit bland dem som inte fyllt 30. Bland dem som fyllt 60 var den karelska steken etta.

Omröstningen ordnades av Stiftelsen för befrämjandet av finländsk matkultur, Lantbruksproducenternas centralförbund, och jord- och skogsbruksministeriet.

(TT)

Kvalitetsjournalistik – så arbetar Svenska Epoch Times

Svenska Epoch Times är opartisk och tar inte politisk ställning. Publicerat material ska vara sant. Om vi har gjort fel ska vi skyndsamt rätta det.

Vi vill med vår sammantagna rapportering ge ett bredare perspektiv på samtidens relevanta frågor. Detta innebär inte att alla artiklar alltid ger ”båda sidor”, framförallt inte korta artiklar eller intervjuer där intentionen endast är att rapportera något som hänt just nu.

Vi är medlemmar i TU – mediehusens branschorganisation. Här finns de pressetiska reglerna vi följer.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024