loadingMilans Matteo Gabbia, mitten, jublar efter att ha nickat in segermålet i derbyt mot Inter. Foto: Luca Bruno/AP/TT
Fotboll

Gabbia frälste Milan – avgjorde sent mot Inter

TT

Den tuffa starten på Serie A-säsongen har blivit något annat. Milan vann derbyt mot Inter med 2–1 – och har nu två raka segrar. Backen Matteo Gabbias sena nickmål avgjorde på San Siro.

Den svenske stavhoppsstjärnan Armand Duplantis var på plats i italienska modestaden Milano och fick se Milan få en kanonstart på derbyt.

Redan i tionde minuten satte Christian Pulisic 1–0 bakom Inters målvakt Yann Sommer.

Sedan blev det en tuff och lång väntan på nästa Milan-mål.

Inter, som tidigare i veckan spelade oavgjort borta mot Manchester City i Champions League, växte in i matchen och kvitterade genom Federico Dimarco i 27:e minuten.

Men det var ändå Milan som till slut fick jubla.

Matteo Gabbia mötte Tijani Reijnders frispark med pannan och fick in segermålet på San Siro i 89:e minuten.

Milan, som fick en tuff start på ligasäsongen, har nu två raka trepoängare.