FN:s kommission för mänskliga rättigheter säger att det pågår en etnisk rensning i Sydsudan. Kvinnor och barn är de mest utsatta i krigföringen där man använder gruppvåldtäkt, svält, massakrer och nedbrända byar som vapen. Situationen är på god väg att bli en upprepning av det som hände i Rwanda 1994.
I tio dagar har tre medlemmar från FN:s kommission för mänskliga rättigheter rest runt i det konfliktdrabbade Sydsudan. På en presskonferens på onsdagen sade de att det pågår en kontinuerlig etnisk rensning i landet, rapporterar AlJazeera.
– Det finns redan en kontinuerlig process av etnisk rensning som pågår i flera områden i Sydsudan. De använder svält, gruppvåldtäkt och bränna ner byar, sade kommissionens ordförande Yasmin Sooka.
Konflikten i landet började som en politisk splittring mellan president Salva Kiir och vicepresident Riek Machar i december 2013. Kiirs dinka-folk har ställts mot Machars nuer och andra grupper som tros stödja rebellerna.
Det finns många olika beväpnade aktörer och militärer. Många av de etniska spänningarna beror på att människor har tvångsförflyttats från sina hem beroende på olika etniska tillhörigheter, berättade Yasmin Sooka för AlJazeera.
FN:s särskilda rådgivare för att förhindra folkmord, Adams Dieng, har uppmanat FN:s säkerhetsråd att införa ett vapenembargo för att hindra att det etniska våldet eskalerar till ett folkmord. Säkerhetsrådet förväntas rösta om vapenembargo och riktade sanktioner den här veckan.
Det är svårt för hjälporganisationer att hjälpa det lidande folket i Sydsudan på grund av många byråkratiska hinder. FN:s humanitära samordnare Eugene Owusu, säger till Al Jazeera att humanitära organisationer försöker få ut hjälp varje dag men de möter hela tiden svårigheter och hinder i sitt arbete.