Minst 49 personer i USA har blivit sjuka i ett E-coli-utbrott efter att de ätit på hamburgerkedjan McDonalds, uppger amerikanska hälsomyndigheter. En äldre person har avlidit.
Ytterligare tio personer har behövt sjukhusvård, varav ett barn som fått allvarliga njurkomplikationer. Alla uppgav att de ätit på McDonalds en kort tid innan de blev sjuka, och de flesta nämnde specifikt hamburgaren "Quarter pounder". Sjukdomsfallen har inträffat i en rad olika delstater.
En preliminär undersökning gjord av USA:s läkemedelsmyndighet FDA pekar på att den skivade lök som serveras på hamburgarna är en trolig källa till kontamineringen, medan USA:s jordbruksdepartement undersöker själva biffarna.
McDonalds uppger att lök från en specifik leverantör kan vara boven i dramat. Restaurangkedjan har nu pausat användningen av löken, och tillfälligt tagit bort hamburgaren "Quarter pounder" från menyn i flera delstater.
"Vi tar livsmedelssäkerheten på största allvar, det är det rätta att göra", uppger McDonalds i ett uttalande.