loadingArsenals Declan Rice blev utvisad när Londonklubben tappade till 1–1 hemma mot Brighton. Foto: Alastair Grant/AP/TT
Fotboll

Arsenal tappade till oavgjort efter röda kortet

Daniel Kihlström/TT

Förra helgen sänkte han Manchester United – nu nätade João Pedro mot en ny storklubb. Brasilianaren såg till att Brighton är fortsatt obesegrat i Premier League-fotbollen efter 1–1 borta mot Arsenal. Detta efter att hemmalaget åkt på en hård utvisning på Declan Rice.

Båda lagen är obesegrade efter det oavgjorda resultatet i London, men sett till åtminstone förväntningarna inför säsongen var poängtappet en missräkning för Arsenal . Förra säsongen slutade klubben tvåa i ligan efter mästarlaget Manchester City.

Arsenal hade inlett med två raka 2–0-segrar mot Wolverhampton och Aston Villa, och tog även planenligt ledningen hemma mot Brighton.

Havertz nätade

Efter slarv i Brightonförsvaret på en höjdboll kunde Bukayo Saka spela fram Kai Havertz och tysken hade inga problem med att sätta ledningsmålet bakom en utrusande Bart Verbruggen i den 38:e minuten.

Då hade den svenske landslagsspelaren Yasin Ayari hunnit göra knappt tjugo minuter på planen för Brighton. Den tidigare AIK-spelaren blev inbytt efter drygt en kvart sedan veteranen James Milner tvingats bryta på grund av skada. Det är tredje matchen i rad som 20-åringen blir inbytt.

Brighton fick en biljett in i matchen i upptakten av den andra halvleken. Då drog Declan Rice på sig ett onödigt gult kort efter att ha sparkat bort bollen efter en avblåsning när en motspelare försökte sätta i gång spelet. Det var Rices andra kort i matchen och därmed fick han syna det röda kortet.

Sänkte United

Med en man mer kunde bortalaget kvittera tio minuter senare. Yankuba Minteh kunde rinna igenom på en djupledsboll, men David Raya i Arsenalmålet räddade. Dock inte bättre än att João Pedro kunde skicka in returen fram till slutresultatet 1–1.

I förra omgången satte João Pedro segermålet (2–1) hemma mot Manchester United i den femte tilläggsminuten.