Ytterligare 84 avlidna i covid-19 i Sverige
Statsepidemiolog Anders Tegnell vid Folkhälsomyndigheten under en presskonferens i Solna den 20 april. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP via Getty Images


Totalt har 4 350 personer avlidit i covid-19 i Sverige, en ökning med 84 det senaste dygnet. Det visar den senaste statistiken från Folkhälsomyndigheten.

36 476 personer har bekräftats vara smittade av viruset. Det är en ökning med 749 sedan i torsdags.

Samtidigt har 2 048 personer fått eller får intensivvård till följd av covid-19.

– I Sverige så har vi i princip en oförändrad situation. Vi har ju nu under den här veckan en möjligen svag tendens att det blir fler fall igen. Samtidigt så ser vi att fallen blir allt yngre, och vi tolkar det i rätt stor utsträckning som att man faktiskt provtar mer och mer, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.