Vatten trängde upp ur marken – väg avstängd
Stora mängder vatten började plötsligt tränga upp ur marken i stadsdelen Blackeberg i Stockholm. Vid 13-tiden på eftermiddagen hade räddningstjänsten avslutat den akuta fasen av arbetet. Foto: Henrik Montgomery/TT


Stora mängder vatten började plötsligt tränga upp ur marken i stadsdelen Blackeberg i Stockholm. 20 bostadshus i anslutning till den drabbade vägen har skadats.

Det var under lördagsmorgonen som väg 275 i Blackeberg plötsligt översvämmades.

Larmet kom in till räddningstjänsten runt 8.30 och vägen stängdes av i båda riktningarna. Först efter klockan 11 lyckades man få stopp på vattnet.

20 bostadshus i anslutning till den drabbade vägen har skadats. Foto: Henrik Montgomery/TT

– Vi tolkar det som att det är en vattenledning som går där som har brustit, men hur skadan har uppkommit får Stockholm vatten undersöka, säger Magnus Skyttberg, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Vid 13-tiden på eftermiddagen hade räddningstjänsten avslutat den akuta fasen av arbetet.

– Nu arbetar vi med att pumpa bort vatten från platser där det inte ska vara. Vi räknar med att styrkan som är på plats nu kommer att vara kvar i 3-5 timmar till, säger Christer Wahlström, ledningsoperatör hos Storstockholms brandförsvar.

Larmet kom in till räddningstjänsten runt 8.30 och vägen stängdes av i båda riktningarna. Foto: Henrik Montgomery/TT

20 bostadshus i anslutning till vägen har skadats sedan källarvåningarna översvämmats.

Vägen är fortsatt avstängd under lördagseftermiddagen.

– Det är inte så mycket vatten kvar, men asfalten ligger i bitar uppe på vägen och de kommer ju behöva gräva sig ner för att få tätt på ledningen också. Vägen kommer nog att vara stängd ett tag till, säger Christer Wahlström.

(Jenny Rydberg/TT)