Välkomna långsamheten

I huvudet på en folkkonstnär

En fridfull kvällsstund på muren. Det är lätt att fly från tråkighet och långsamhet, men vad händer om vi i stället välkomnar den? Foto: Ida Fältander


Den senaste tiden har jag åter fått känna den långtråkighet jag kunde uppleva som barn. Under denna period har jag fått flera nya insikter om tiden och de positiva effekter långsamheten kan ha på ens liv.

Tidigare har jag ofta upplevt att tiden gått snabbt. Dagarna har svept förbi och jag har inte riktigt vetat vad jag egentligen ägnat min tid åt. Jag ska inte säga att jag hinner med fler saker nu, men min känsla av tidens gång har förändrats.

Det är nu knappt två år sedan jag påbörjade en ny epok i livet. Min fru och jag byggde hus och efter inflytt startade ett nytt liv. Jag delar ofta in mitt liv i epoker av jobb och boende: när jag bodde ensam i en mindre lägenhet, när jag bodde kollektivt, när jag arbetade som packare på fabrik.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!