Utvisas men återkommer och begår nya brott


En 35-årig man från Slovakien har specialiserat sig på stölder och bedrägerier mot äldre kvinnor i södra Sverige. Trots att han utvisats har han återkommit och fortsatt stjäla från pensionärer, skriver Expressen.

I april i år stal mannen från en kvinna utanför Lidl vid Erikslustvägen i Malmö. Ett vittne ingrep dock och tillkallade polis. Några dagar sedan häktades mannen misstänkt för grov stöld.

Kammaråklagare Annika Lindahl begärde om en förlängning av häktningen till tingsrätten då utredningen visar att han ytterligare är misstänkt för en lång rad åldringsbrott i södra Sverige.

Till Expressen säger Lindahl att han ”har stulit plånböcker från äldre människor och tagit deras kort och sedan använt”.

Det finns en diger lista på stölder och försök till bedrägerier som mannen är misstänkt för. I Göteborg i april 2016 misstänks han för grov stöld och 13 bedrägerier vid Frölunda Torg. Innan det är han också misstänkt för bedrägerier och stölder i Trelleborg, Halmstad och Malmö.

I Göteborg i april 2016 misstänks mannen för grov stöld och 13 bedrägerier vid Frölunda Torg.

2013 stal han en plånbok av en äldre kvinna och försökte stjäla från tre andra pensionärer i en matbutik i Göteborg. Tingsrätten i Göteborg dömde honom till nio månaders fängelse och utvisning. Enligt domen fick mannen återvända till Sverige först den 14 oktober 2016. Men mannen har ändå kommit tillbaka till Sverige och fortsatt begå brott.

Enligt Expressen har 35-årigen dömts för flera brott när han varit i Sverige. I juli 2012 dömdes mannen i Uddevalla till två månaders fängelse för medhjälp till bedrägerier. 2011 dömdes han av Lunds tingsrätt till fängelse i ett år och sex månader för grova stölder och bedrägerier.