USA:s naturgasproduktion saktar in trots ökad efterfrågan

USA: Energi

Permian Basin i Stanton i Texas. Trots den ökade efterfrågan på gas i och med kriget i Ukraina så minskar takten för gasproduktionens tillväxt. Foto: Joe Raedle/Getty Images


USA:s Naturgasproduktion sjunker. Detta trots att allt fler länder, särskilt i Europa, letar efter alternativa källor i och med att man försöker minska sitt beroende av rysk gas.

De två områden som bidrar mest till USA:s naturgasproduktion, västra Texas och Appalacherna, upplever minskad tillväxt. I Appalacherna, som försåg USA med 37 procent av dess inhemska gasbehov under 2021, finner företagen det allt svårare att bygga rörledningar för att få ut gasen ur delstaterna Ohio, Pennsylvania och West Virginia, rapporterar Reuters.

Rörledningar i Permian Basin, som är landets näst största gaskälla, och som bidrog med 19 procent av det inhemska behovet under 2021, fylls nu snabbt upp. I och med detta kan det här området, som ligger i Texas, få se tillväxten i produktionen sakta in under 2023, om man inte kan bygga nya rörledningar.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!