Det kärvar i de tysk-turkiska förbindelserna. Turkiets justitieminister Bekir Bozdag ställde på torsdagen förnärmat in ett planerat möte med sin tyske kollega.
Det sedan myndigheterna i staden Gaggenau dragit in tillståndet för ett möte, där skulle valtala inför landsmän.
Bozdags avsikt var att söka stöd i den folkomröstning om utökad presidentmakt som ska hållas i Turkiet i april.
-Jag har ställt in mitt möte med den tyske justitieministern efter den här utvecklingen och kommer att återvända till Turkiet, meddelade han enligt Reuters.
Hans plan på att värva röster bland turkar bosatta i Tyskland inför den planerade folkomröstningen har väckt kritik i Tyskland.
Oviss väntan
Att Turkiet den 14 februari grep den tysk-turkiske journalisten Deniz Yücel inverkar också negativt på förbindelserna mellan länderna.
43-årige Yücel har dubbelt medborgarskap och har varit Die Welt-gruppens korrespondent i Turkiet sedan maj 2015.
Han har i likhet med fler än 150 turkiska journalister drabbats av makthavarnas tillslag mot mediefriheten de senaste månaderna, enligt BBC.
En domstol i Istanbul har beslutat att han ska hållas häktad fram till rättegång, men datum har ännu inte meddelats.
Tysk protest
I tisdags kallade tyska UD till sig den turkiske ambassadören för att protestera. Utrikesminister Sigmar Gabriel sade att inget land som gör anspråk på att vara demokratiskt och respektera mänskliga rättigheter kan missbruka sitt rättssystem för att jaga journalister.
Enligt Gabriel har det klargjorts att Turkiets behandling av den tysk-turkiske journalisten allvarligt har skadat de bilaterala förbindelserna.
-Vi klargjorde åter för ambassadören i dag igen att när gäster kommer från Turkiet till Tyskland, förväntar vi oss att de inte bara närvarar vid kampanjmöten utan är öppna för dialog med justitieministern, ekonomiministern eller utrikesministern eller vem det än må vara, sade Gabriel på torsdagen, enligt Reuters.
(TT)