Twitters ägare avskedar tidigare chefsjurist på FBI

Miljardären och Teslagrundaren Elon Musk. Foto: Britta Pedersen-Pool/Getty Images


Twitters ägare Elon Musk bekräftade på tisdagen att James Baker, företagets biträdande chefsjurist och tidigare chefsjurist för FBI, har ”avskedats” från bolaget på grund av oro över Bakers ”potentiella roll att undertrycka information”.

”Mot bakgrund av oro över Bakers potentiella roll i att undertrycka information som är viktig för den offentliga dialogen har han lämnat Twitter i dag”, skriver Musk i ett inlägg på den sociala medieplattformen utan att ge några fler detaljer om hans avgång.

Musks inlägg var ett svar på en artikel skriven av Jonathan Turley, en juridikprofessor och politisk kommentator vid George Washington University. Baker har inte gett någon offentlig kommentar om sin otvetydiga avgång från företaget.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!