Thornberg vill utreda polischefers lägenheter
Rikspolischef Anders Thornberg har anmält lägenhetsaffären till polisens särskilda utredningar. Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT


Rikspolischef Anders Thornberg säger till Dagens Nyheter att han vill se en utredning av uppgifterna om att högt uppsatta polischefer och deras anhöriga fått lägenheter i en fastighet som ägs av myndighetens stiftelse.

Tidningen publicerade på onsdagen en artikel om att cheferna och deras anhöriga tilldelats hyreskontrakt av stiftelsen, som de själva sitter i styrelsen för. Det är inte säkert att förfarandet varit brottsligt, men Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt vid Uppsala universitet, kallar det för "korruption".

Nu säger Rikspolischefen att ärendet anmälts till myndighetens särskilda utredningar, och att internrevisionen fått i uppdrag att undersöka om det finns liknande stiftelser med koppling till polisen.

”Det är viktigt att vi anställda inom polisen i alla sammanhang uppträder på ett sätt som inger förtroende”, skriver Anders Thornberg till DN.

(TT)