Svåra sammandrabbningar i Hongkong
Demonstranter förbereder bensinbomber i samband med tisdagens protester. Foto: Kin Cheung/AP/TT


Hongkongs kollektivtrafik drabbades av stora störningar i samband med nya protester, rapporterar tidningen South China Morning Post.

Flera tågstationer vandaliserades och tvingades stänga under kvällen lokal tid. Bilder på tidningens hemsida visar även hur ett tåg sätts i brand.

Intensiva sammandrabbningar mellan demonstranter och kravallpolis har också ägt rum på campusområdet vid Kinesiska universitetet.

Konfliktnivån mellan polisen och demonstranter har ökat ytterligare de senaste dagarna efter att en demonstrant skjutits med skarpa skott. För demonstranterna är händelsen ytterligare ett bevis på polisens hänsynslöshet och övervåld.

Hongkongs högste ledare Carrie Lam sade i ett tv-tal i måndags att "upptrappat våld" inte gör politikerna mer benägna att lyssna på demonstranternas krav. Inledningsvis var syftet med protesterna att stoppa ett lagförslag om att tillåta utlämning av misstänkta brottslingar, men nu ställer demonstranterna även krav på ökad demokrati och oberoende från Fastlandskina.

(TT)