Studie: Mindre risk för sjukhusvård för personer med omikron än delta
På bilden syns en kvinna bära mask i finansdistriktet i Toronto i Kanada den 1 april 2020. Foto: Cole Burston/Getty Images


En ny studie tycks bekräfta att omikronvarianten är mindre allvarlig än delta. Risken att hamna på intensivvårdsavdelning eller dö är 83 procent lägre bland de som har omikron. 

Studien, som genomförts i Kanada och publicerats på hälsovetenskapssidan Medrxiv, har dock ännu inte gått igenom en expertgranskning, så kallad peer-review.

Forskarna konstaterar att den totala risken att bli inlagd på sjukhus var 65 procent lägre bland de som smittats med omikronvarianten av covid-19 jämfört med de som drabbats av delta.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!