Stor skillnad hos partierna i väljarnas viktigaste frågor

Valet 2022: Drygt tre veckor till valdagen

Valrörelsen är inne i sitt slutskede och partiledarna vill synas ute bland väljarna. Här ses Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson i Almedalen. Foto: Bilbo Lantto


Talarstolen i riksdagen har stått tom under sommaren. I stället för att plädera i den har ledamöterna varit ute på gator och torg för att övertyga väljarna om att det är just deras politik som kan få tillbaka Sverige på rätt spår igen.

På dagen en månad före valet kunde arbetsmarknadsminister Eva Nordmark meddela att arbetslösheten bland unga sjunkit under hela 2022 och att den nu är 3,8 procentenheter lägre än för ett år sedan.

Eva Nordmark konstaterar att den grupp som under det senaste året minskat mest i arbetslöshetsstatistiken är utrikes födda män.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!