I Stockholm genomförs kontroller av restauranger och kaféer för att se om man efterföljer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Det var förra veckan som Stockholms stad på uppdrag av Smittskydd Stockholm började med inspektionerna som också kommer att pågå under påskhelgen.
– Vi vill med detta understryka allvaret i Folkhälsomyndighetens rekommendationer och följa upp hur det ser ut på restauranger och kaféer i Stockholm, säger Per Follin, smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm, i ett pressmeddelande.
Han säger att våren lockar många att sätta sig på uteserveringar. Enligt honom tar många av restaurangerna och kaféerna ett stort ansvar för att hindra smittspridning. Samtidigt menar han att detta inte efterlevs överallt.
De nya skärpta rekommendationerna infördes den 25 mars. Det innebär bland annat att man måste hålla avstånd mellan varandra och det inte får vara någon trängsel i restauranger, barer och kaféer för att minska risken för spridning av covid-19.
Om inte reglerna efterföljs har smittskyddsläkaren rätt att stänga ned verksamheten.
– Vi ser fortfarande tecken på samhällsspridning i Stockholm och därför är det viktig inför påsken att be såväl restaurangägare som gäster om hjälp med att begränsa smittspridningen. Med gemensamma krafter kan vi alla bidra till att fler liv räddas, säger Per Follin.
Hjälp oss att driva tidningen vidare!
En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.