Stefan Löfven och regeringen rasar i förtroende
Statsminister Stefan Löfven (S). Foto: Susanne W Lamm/Epoch Times-arkivbild


Förtroendet för Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven och regeringen rasar. Det visar en ny undersökning från Expressen/Sifo.

39 procent har ganska eller mycket stort förtroende för Löfven. Det är en minskning med åtta procentenheter sedan mätningen i juni.

För övriga partiledare är det inte så stor förändring. Både Ebba Busch (KD) och Annie Lööf (C) tappar två procentenheter och hamnar på 31 respektive 25 procent.

Även de båda språkrören för Miljöpartiet tappar också två procentenheter. Isabella Lövin och Per Bolund får 9 respektive 8 procent.

38 procent i den nya undersökningen uppger att de har förtroende för regeringen, en minskning med 6 procentenheter.

Det skiljer sig dock mellan män och kvinnor. 44 procent av kvinnorna uppger att de har ganska eller stort förtroende för regeringen. Det är en minskning med 9 procentenheter. För män är siffran 33 procent, en tillbakagång med 1 procentenhet.

1 455 personer deltog i mätningen som genomfördes via webben mellan den 3 och 9 augusti 2020. Frågan som ställdes var: ”Hur stort förtroende har du för respektive partiledare?”

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.

Fakta

Resultat

Stefan Löfven (S): 39 % (-8)

Jonas Sjöstedt (V): 38 % (0)

Ulf Kristersson (M): 34 % (-1)

Ebba Busch (KD): 31 % (-2)

Jimmie Åkesson (SD): 26 % (-1)

Annie Lööf (C): 25 % (-2)

Isabella Löven (MP): 9 % (-2)

Nymko Sabuni (L): 8 % (+1)

Per Bolund (MP): 8 % (-2)

Källa: Expressen