Stadsdelsförvaltningen flyttar efter fem attacker
Efter fem attacker mot stadsdelsförvaltningen i Spånga-Tensta väljer man nu att flytta verksamheten till andra lokaler. Foto: Epoch Times-arkivbild


Efter att fem attacker på tre veckor riktades mot stadsdelsförvaltningen i Spånga-Tensta väljer man nu att flytta verksamheten till andra lokaler, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

Man misstänker att åtstramningen av avhopparverksamheten för unga kriminella kan vara orsaken till attackerna.

– Jag får indirekta tips om att jag inte borde driva igenom förändringar i verksamheten, säger Spånga-Tenstas stadsdelsdirektör Per Kjellander, till tv-kanalen.

Stadsdelsförvaltningen i Lunda industriområde i Spånga-Tensta har utsatts för en rad attacker. Bland annat har någon skjutit in i lokalen. Ett brinnande bildäck har kastats in i entrén. Hela huset var i princip rökskadat. Stenkastning har också skett. Ett brinnande däck kastades även in i medborgarkontoret i Tensta.

– Det har varit fem attentat på väldigt kort tid som har fått olika konsekvenser. Lokalen som de sköt in i har vi stängt permanent för den verksamhet som var där, säger Per Kjellander.

Enligt honom har det kommit in hot mot socialtjänsten. Två socialsekreterare har blivit hotade.

Christoffer Bohman, biträdande lokalpolisområdeschef, sade till SVT i augusti att man misstänker att missnöje med verksamheten ligger bakom de båda bränderna på medborgarkontoret och stadsdelsförvaltningen.

Samtidigt har det varit incidenter i närheten av medborgarkontoret. Bland annat har det varit ett rån i en närliggande byggnad. En person blev också knivskuren.

Detta har skapat oro bland de nästan 200 personerna som jobbar i stadsdelsförvaltningens kontor i Lunda industriområde. Verksamheten fick under en period stängas ned. Man jobbar nu med att hitta provisoriska lösningar i väntan på renoveringen, rapporterar SVT.

Polisen utreder de två händelserna med de brinnande bildäcken som försök till grov mordbrand.