Scania Consort ger barockkonsert i Skåne


Scania Consort består av fyra av Nordens främsta barockmusiker. I oktober gästar de Klubb Krinolin i Malmö och teatern i Laholm med ett program som bjuder på dalakoraler blandat med arior av Bach.

Musikerna i Scania Consort är lika hemma på ett stort internationellt konsert- eller operahus som på en liten intim kammarmusikscen. Med sitt samspel och scennärvaro brukar de ge publiken oförglömliga musikupplevelser. 

Med programmet "From Sweden with Bach" bjuder ensemblen på koraler från Dalarna blandat med de vackraste ariorna för sopran, violin och basso continuo. Om J. S. Bach hade bott i Sverige hade han kanske skrivit dalakoraler. Konstmusik och folkmusik representerar två mångfacetterade världar som förbinds genom broar av skönhet och virtuositet. Sopranen Maria Keohane utforskar arior ur Bachs kantater och speglar dem i den svenska folkmusiktraditionen. Maria omges av musikerna Fredrik From, violin, Judith-Maria Blomsterberg, cello och Fredrik Bock, teorb.

Tisdag 17 oktober kl. 21.00 • Klubb Krinolin på Grand Öl & Mat, Malmö
Torsdag 19 oktober kl. 19.00 • Laholm, Teatern

Fakta

Musik i Syd

Musik i Syd är en musikinstitution i Skåne och Kronoberg med syfte att ge människor tillgång till skapande och levande musikupplevelser. Det är ett kulturpolitiskt uppdrag och del av en aktiv kulturpolitik med målet att göra levande musik tillgänglig även utanför de större städerna. Genom Musik i Syds olika verksamheter får därmed vuxna och barn i regionen möjlighet till kvalitativa musikupplevelser på platser där man annars inte skulle ha möjlighet att producera och framföra liknande utbud.