Sanktioner, senast från Storbritannien och Kanada, mot Myanmars kuppmakare välkomnas av demonstranter som förbereder sig för de dagliga protesterna som nu har pågått i två veckor.
Både Storbritannien och Kanada har infört sanktioner mot flera personer ur Myanmars militärledning, varav en del bland annat fått sina tillgångar frysta.
Sedan tidigare har USA infört sanktioner Norge meddelat att man fryser bilateralt stöd till landet.
"Vi uppmanar andra nationer att ha ett sådant samordnat och enat svar mot miltärkuppen i Myanmar", skriver protestledaren Thinzar Shunlei Yi på Twitter.
Myanmars junta har ännu inte reagerat på de nya sanktionerna, men i tisdags sade arméns talesperson att man väntade sig dem.
Det finns få exempel att hämta över tillfällen då Myanmars generaler har gett efter för utländska påtryckningar, och de nationer som de har starkare band med, Kina och Ryssland, har hittills intagit en mjukare hållning mot kuppmakarna.
– Sanktioner mot militära ledare är i stor utsträckning symboliska, men åtgärderna för att straffa militära företag kan bli mycket mer effektiva, säger Mark Farmaner, chef för människorättsorganisationen Burma Campaign UK.
Efter nästan ett halvt sekel av fullständigt militärt styre utgör företag som är knutna till armén en betydande andel i hela ekonomin i landet, inom allt från banker till ölbryggerier eller telekom och transport.
(TT-Reuters)
Hjälp oss att driva tidningen vidare! En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Här ser du hur du kan stödja oss.