S-politiker sköt ihjäl sin fru – döms till livstid och utvisning
En man sköt ihjäl sin fru när hon låg och sov. Nu har han dömts till livstids fängelse och utvisning. Foto: Epoch Times-arkivbild


En socialdemokratisk kommunpolitiker sköt ihjäl sin hustru när hon låg och sov i sin säng. Nu har han dömts till livstids fängelse och utvisning, meddelar Ångermanlands tingsrätt.

Det var i slutet av januari i år som Ashkan Ekman Ekhtiari i Sollefteå gick till polisstationen och erkände att han hade dödat sin fru, skriver Expressen. Enligt tidningen var paret på väg att skiljas.

Tingsrätten anser att brottet ”varit särskilt hänsynslöst” eftersom ”det är bevisat att mannen med avsikt har skjutit ihjäl sin hustru i huvudet med ett gevär”, skriver Ångermanlands tingsrätt i ett pressmeddelande.

Mannen döms även för dataintrång då han olovligen tagit sig in i hennes mobiltelefon och kopierat appar och filer, rapporterar Allehanda.

Enligt Expressen kom Ekhtiari till Sverige med sin familj 2007. Sedan 2014 har han varit folkvald socialdemokratisk politiker i Kiruna där han också arbetade som dataingenjör.

Efter avtjänat straff ska han utvisas till hemlandet Iran. Han ska dessutom betala 65 000 kronor i skadestånd till vardera av två av kvinnans anhöriga.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.