Runt 160 patienter i intensivvård i Sverige
Närmare 160 patienter smittade av det nya coronaviruset intensivvårdas eller har intensivvårdats i Sverige. Foto: Johan Nilsson/TT-arkivbild


Närmare 160 patienter smittade av det nya coronaviruset intensivvårdas eller har intensivvårdats i Sverige, enligt onsdagens siffror från Svenska intensivvårdsregistret (SVR).

Totalt rör det sig om 157 patienter, vilket kan jämföras med 103 patienter i måndags. Närmare 76 procent av de som får eller har fått intensivvård tillhör en riskgrupp – antingen hög ålder och/eller personer med en underliggande sjukdom som diabetes eller en kronisk hjärt-lungsjukdom.

Hittills är den yngsta som smittats av coronaviruset och som fått intensivvård i Sverige 21 år gammal och den äldsta är 86 år gammal. Medianåldern är 64 år.

Under gårdagen meddelades det att 36 personer hittills har dött i Sverige och att antalet bekräftade fall uppgick till närmare 2 300.

I Region Skåne får sex patienter i nuläget intensivvård, vilket kan jämföras med tre patienter under tisdagen. Antalet som vårdas på sjukhus med covid-19 uppgår till 21 personer, enligt ett pressmeddelande från Region Skåne.

(TT)