Regeringen vill se ett nationellt biljettsystem
Regeringen vill utreda ett nationellt biljettsystem för all kollektivtrafik i Sverige. Foto: Bilbo Lantto/Epoch Times-arkivbild


Tidigare har regeringen presenterat ett förslag om ett nationellt biljettsystem för all kollektivtrafik i Sverige. En utredare ska nu se över om det kan bli verklighet.

Den som ska leda utredningen är Gerhard Wennerström, vd för Samtrafiken. Senast den 30 april 2020 ska den vara klar och inlämnad till Regeringskansliet.

– Den som vill resa kollektivt i hela Sverige behöver i dag anpassa sig efter många olika biljettsystem. Det kan göra det svårt att hitta rätt information eller att köpa en resa, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin i ett pressmeddelande.

Det blir dock inte samma prissättning i hela landet, utan pris och subventioneringsgrad kommer att avgöras i de olika regionerna.

Den var den 1 januari som regeringen presenterade förslaget tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.