Polska gränspolisen upptäckte 34 migranter i en lastbil
En polsk gränspolis vid den polsk-ukrainska gränsen i Korczowa i Polen den 28 mars 2020. Foto: Omar Marques/Getty Images


Den polska gränspolisen har gripit 34 migranter, varav fyra kvinnor och fyra barn, som reste i ett lastbilssläp från Turkiet via Slovakien, rapporterar Reuters.

Det var på fredagskvällen som de greps och hålls nu frihetsberövade vid en gränsstation i Bielsko-Biala i södra Polen.

En talesperson för polska gränspolisen, Szymon Moscicki, säger att migranterna tros vara medborgare i Irak, Iran, Syrien samt kurder från Turkiet, enligt Reuters.

Det är oklart vilket land som var deras slutdestination.

I söndags greps tre migranter från Afghanistan i Wetlina i sydöstra Polen, uppger den polska gränspolisen.

De tre personerna är mellan 16 och 18 år och hade inga dokument på sig när de greps. Enligt gränspolisen hade de gömt sig i ett lastbilssläp och kom från Rumänien och var på väg till Tyskland.

Enligt de själva hade de betalt cirka 2 000 dollar vardera för resan från Afghanistan till Europa. Med hjälp av internationellt samarbete kunde man konstatera att två av dem redan hade sökt asyl i Grekland och den tredje i Rumänien.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.