Perus president: Jag avgår inte

Perus president Dina Boluarte sade i ett tv-sänt tal på fredagen att hon, trots protester och dödsfall i samband med dem, inte tänker avgå. Arkivbild. Foto: Martin Mejia/AP/TT


Perus president Dina Boluarte tänker inte avgå. Det sade hon på fredagen efter ännu en dag med protester i landet där demonstranterna kräver hennes avgång.

Anhängare till den tidigare presidenten Pedro Castillo har demonstrerat runt om i Peru sedan i december och krävt att Dina Boluarte ska avgå och att val ska hållas i landet.

– Röster inom våldsamma och radikala fraktioner har krävt min avgång och hetsat befolkningen till kaos, oordning och förstörelse, sade Boluarte i ett tal som sändes i statskontrollerad tv på fredagen.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!