Pappa lär sin dotter: "Att möta hat med kärlek ger ingen plats för hat att växa"
Goss Donnell och hans dotter Luna tillsammans med tre poliser, Denver, USA. Foto: Med tillstånd


Vuxna står dagligen ansikte mot ansikte med den här galna världen vi lever i, beväpnade med livsvisdom (respektera andra, den gyllene regeln), som man ofta fått genom att falla och slå sig, resa sig upp och gå vidare på livets resa. Många av oss har kommit dit vi är på det sättet. Än mer galen är världen för våra barn, men nu för tiden, i mötet med samma galenskap, har de det mycket värre än vad vuxna någonsin hade det.

Överallt lurar rovdjuren; på webben, i skolorna, på gatorna, och det finns gott om influenser som kan förstöra livet. Illasinnade vuxna, som en ulv i fårakläder, har förgiftat samhället med trender och idéer som skadar barnen, som normaliseringen av pedofili och aktivistideologier som försöker rekrytera barn till radikala, politiska rörelser i allt yngre ålder. Till det kommer allt det som barnen ser på webben; upplopp, polisbrutalitet och hat, med mera.

Det vilar en stor utmaning på föräldrarnas axlar.

Det är föräldrarna som måste ge stöd, visdom och kärlek så att barnen blir utrustade att genom att själva snubbla, och i sin egen rustning, ta sig igenom och kämpa för det godas sak i en värld full av galenskap. Goda föräldrar som älskar sina barn och vill lära dem att vara goda människor har alltid genom historien varit den ”tysta majoriteten”, och har gjort att civilisationen har nått dit där vi är idag – även om man kanske inte kan tro det när man ser på nyheterna nu för tiden.

Förvirring

Donnell Goss och hans dotter Luna är goda exempel på den här underliggande sanningen.

Goss är gyminstruktör med eget klädmärke, och bor i Denver, USA. Tillsammans med sin 6-åriga dotter blev han viral på Facebook med en selfie som han tog tillsammans med en grupp lokala poliser som de mötte på väg till gymmet.

Donnell är svart och hans dotter Luna, som är mulatt, kände sig orolig och förvirrad över allt kaos som pågår i världen nu: upploppen, raskonflikt, hat, och det som hände George Floyd.

Donnell bestämde sig för att ge sin dotter en viktig lärdom om hur man bemöter det: utan hat, men med kärlek.

Dottern Luna. Foto: Med tillstånd

– Luna pratade om George Floyds död och undrade varför poliserna gjorde som de gjorde, säger Donnell till Epoch Times.

– Jag behövde förklara för henne att precis som att det finns bra och dåliga äpplen, så finns det bra och dåliga poliser. Och det är någonting vi inte kan ha kontroll över. Vi KAN kontrollera hur vi uppför oss själva genom livet och vi gör det genom kärlek och respekt och genom att aldrig vara rädd för saker vi inte förstår.

Hjälp från poliserna

När de parkerade bilen råkade de se tre poliser som stod i parkeringsrutan intill.

– Då visste jag att det här var ett perfekt tillfälle för en lärdom! Jag kunde inte ha önskat mig ett bättre läge, säger pappan.

Donnell tog med sig Luna för att träffa poliserna.

Goss Donnell, med dottern Luna och tre poliser i Denver, USA. Foto: Med tillstånd

– Som pappa kände jag att det var mitt jobb att avslöja den där rädslan genom att ta med henne för att träffa de här killarna. Det var då de började ge henne presenter … klistermärken, teddybjörnar, de gav allt möjligt till Luna den där dagen på parkeringsplatsen, och sedan tog vi en selfie.

På bilden ser alla glada ut, och den visar en poäng: ”allt man ser på nyheterna stämmer inte”.

Pappans visdom

Donnell delade bilden på Facebook den 4 juni och fram till nu har den fått 79 000 gillamarkeringar. Han fångade också föräldraupplevelsen och hur medkänsla var nyckeln:

”Jag började lägga märke till Lunas dialog de senaste dagarna och i sin förvirrade 6-åriga hjärna visste hon inte om hon skulle tycka om poliser eller inte. Hon började ifrågasätta allting med tanke på hur hon skulle känna inför poliser (med goda skäl).”

”Som hennes pappa känner jag att det är mitt jobb att inte öka förvirringen, utan att hitta en LÖSNING på hennes dilemma. När allting nu handlar om rädsla valde jag att ta med Luna till de här tre poliserna och de kunde inte ha bevisat min poäng mer tydligt.”

Donnells lärdom är någonting som är sådant sunt förnuft att vi ofta glömmer bort det. Vi vet alla att ”två fel inte gör ett rätt” och ”man möter aldrig hat med hat”, som Donnell uttryckte det.

Sedan delade han ännu mer faderlig visdom som är värd att lägga på minnet:

”När man möter hat med kärlek och medkänsla, så finns det inget utrymme för hatet att växa.”

Goss Donnell med dottern Luna. Foto: Med tillstånd

Vi vill gärna höra din berättelse! Dela med dig av den till [email protected]

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.