Den franska regeringen och premiärminister Élisabeth Borne överlevde båda misstroendeomröstningarna i parlamentet, rapporterar AP. Det innebär att regeringens förslag att höja pensionsåldern från 62 till 64 anses vara antaget förutsatt att det även godkänns av konstitutionella rådet.
Det var i förra veckan som två olika begäran om misstroendeomröstningar lämnades in mot regeringen och premiärministern.
Den första omröstningen var på begäran av vänsteralliansen Nupes – den andra av högerextrema partiet Nationell samling.
Misstroendeomröstningarna följde en lång process där Macrons regering försökt samla stöd för en höjning av pensionsåldern i Frankrike. Den 16 mars röstade senaten för regeringens linje men nationalförsamlingen hotade att stoppa förslaget.
Efter det drog regeringen och premiärminister Élisabeth Borne i nödbromsen och utlöste på torsdagen paragraf 49.3 i grundlagen. Paragrafen ger premiärministern rätt att kringgå nationalförsamlingens ledamöter – och se till att en lag antas oavsett vad de säger.
För att stoppa lagförslaget var det enda alternativet att gå fram med en misstroendeomröstning för att försöka fälla regeringen.
För att en misstroendeomröstning ska gå igenom krävs en absolut majoritet.