När dottern behöver större garderob får mamman en perfekt idé
Inspirationen kom från berättelsen om landet Narnia


I böckerna om landet Narnia av C.S. Lewis, hamnar barnen i en magisk värld när de går in i ett klädskåp. När 11-åriga Sylvia behövde en större garderob fick hennes mamma en briljant idé.

Sylvias mamma heter Laura Medicus och är inredningsarkitekt i Colorado. Sylvia hade ingen inbyggd garderob i sitt rum, bara ett skåp för alla sina kläder. Allt eftersom Sylvia blev äldre blev det mer och mer trångt om utrymmet.

Foto: Screenshot/Twitter

Även om landet Narnia inte existerar i den verkliga världen, finns det inget som hindrar att ett klädskåp inte kan leda till en spännande och hemlig plats. Mamma Laura som arbetar med förvarings- och garderobslösningar kom på en strålande idé.

Sylvia skulle få den stora klädkammaren i sovrummet som låg på andra sidan väggen.  Laura gjorde ett hål i klädkammarens vägg, så att hon skulle komma åt garderoben från sitt rum. Men ett hål i väggen som alla kunde se var ju varken snyggt eller spännande. Så Laura gjorde en öppning på baksidan i klädskåpet. Nu blev det gamla skåpet, som såg ut som ett vanligt klädskåp, en hemlig ingång till Sylvias garderob.

Foto: Screenshot/Twitter

Men klädkammaren var stor och räckte mer än väl till Sylvias kläder, så Laura inredde ett litet mysrum med stolar, bord, lampa och bokhylla i utrymmet som var kvar. Hennes eget hemliga Narnia.

Sylvia älskar sitt lilla extrarum, och är därinne varje dag.

– Jag klär på mig där, är med kompisar, läser böcker och tittar på tv på min iPad. Det är som att gömma sig från allt, sade Sylvia till TODAY.

Foto: Screenshot/Twitter

Man kanske kan tro att det var väldigt dyrt och tidsödande men totalkostnaden blev bara  drygt 4 000 kronor (500 dollar) och tre veckors arbete.

Just nu är det väldigt nytt och spännande men om några år kanske Sylvia vill ta ner väggen och göra rummet större istället.

Foto: Screenshot/Facebook

Den vilda tjuren galopperar ut på gatan från rodeon – se när cowboyen griper in

Slav under kommunismen