Musica Vitae spelar Telemann och Bach
Musica Vitae – Barockens Bästa. Fredrik Malmberg och Marianne Beate Kielland. Foto: Johan Ljungström, Lena Lahti


De båda barocktonsättarna Johann Sebastian Bach och Georg Philipp Telemann var kollegor och båda utrustade med en till synes outsinlig energi. Musica Vitae sammanför dem båda igen i konserten "Barockens bästa".

Av de många kompositionerna som dessa båda tonsättare skapade spelas under denna konsert till att börja med Telemanns Ouvertyr i Ess-dur, som följs av Bachs kantat Widerstehe doch der Sünde med sång av Marianne Beate Kielland. Kielland har mottagit flertalet priser och även nominerats till Grammy Award.

I Telemanns Konsert för viola i G-dur får vi stifta närmare bekantskap med Musica Vitaes egen stämledare på viola, Daniel Eklund. Daniel är utbildad vid The Royal Danish Academy of Music i Köpenhamn och är också medlem i Nordic String Quartet.

Bachs Vernügte Ruh, beliebte Seelenlust avrundar konserten. Här hörs en stämningsfull oboe, spelad av Magdalena Fronczak. 

Det hela leds av Fredrik Malmberg, vars passion för ovanlig repertoar, kombinerad med kunskap och känsla för skiftande musikaliska epoker och stilar, gjort honom till en mycket uppskattad dirigent och musiker.

Program

Georg Philipp Telemann – Ouvertyr i Ess-dur TWV 55:Es5

Johann Sebastian Bach – Widerstehe doch der Sünde BWV 54

Georg Philipp Telemann – Konsert för viola i G-dur TWV 51:G9

Johann Sebastian Bach – Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust BWM 170

Medverkande

Musica Vitae

Dorota Siuda – konsertmästare

Daniel Eklund – viola

Marianne Beate Kielland – alt

Magdalena Fronczak – oboe d'amore

Fredrik Malmberg – musikalisk ledare, cembalo

Speldatum

25 oktober, Ängelholm stadsbiblioteket, 19.00

26 oktober, Växjö domkyrka, 19.00

27 oktober, Malmö St Petri kyrka, 17.00

28 oktober, Tingsryd Tingsås kyrka, 16.00

29 oktober, Bromölla Näsums kyrka, 16.00

Fakta

Musik i Syd

Musik i Syd är en musikinstitution i Skåne och Kronoberg med syfte att ge människor tillgång till skapande och levande musikupplevelser. Det är ett kulturpolitiskt uppdrag och del av en aktiv kulturpolitik med målet att göra levande musik tillgänglig även utanför de större städerna. Genom Musik i Syds olika verksamheter får därmed vuxna och barn i regionen möjlighet till kvalitativa musikupplevelser på platser där man annars inte skulle ha möjlighet att producera och framföra liknande utbud.