Motanmälan i Asap Rocky-målet läggs ned
Rapparen Asap Rocky. Foto: Chad Cooper/CC BY 2.0


Förra veckan meddelade Stockholms tingsrätt att personen som anmält Asap Rocky för misshandel har själv delgivits misstanke om brott. Nu har förundersökningen lagts ned, skriver DN.

Det var en av rapparens livvakter som gjorde motanmälan. Misstankarna handlade om ofredande, misshandel och försök till misshandel.

– Jag tolkar det som att åklagaren har analyserat det här händelseförloppet på ett noga och riktigt sätt. Nu har jag fått besked att misstankarna lagts ned, säger mannens advokat Magnus Strömberg till tidningen.

Enligt DN har åklagaren Fredrik Karlsson tidigare sagt i samband med häktningen av Asap Rocky att målsägandens agerande var ”en provokation”.

Även livvaktens advokat, Frida Wallin, har sagt till tidningen att den filmsekvens som har spridits på internet utgör ”god bevisning” mot målsäganden.

Magnus Strömberg säger till TT att hans klient anser att det inte är han som har provocerat fram bråket; i stället är det han som har blivit utsatt för ett grovt brott.

– De filmklipp som cirkulerar ger inte alla bitar i pusslet, de visar inte hela förloppet. Men då åtalet kommer, och detta prövas i domstol, så kommer det att bli tydligt.

Asap Rocky är fortfarande häktad misstänkt för misshandel. Enligt TT ska åtal vara väckt senast den 25 juli.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!
En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.