loadingOxfilé tillhör den typ av kött som oftare låses in på grund av stölder. Arkivbild. Foto: Linus Sundahl-Djerf/TT
Oxfilé tillhör den typ av kött som oftare låses in på grund av stölder. Arkivbild. Foto: Linus Sundahl-Djerf/TT
Inrikes

Matbutiker låser in kött efter stölder

TT

Flera mataffärer i Uppsala har börjat låsa in sitt kött på grund av stöldrisken, skriver Upsala Nya Tidning (UNT). Stöldgods som enligt polisen sedan säljs vidare till olika restauranger.

I september greps en man i Uppsala misstänkt för över 20 köttstölder. Enligt polisen är det inte ovanligt att folk sätter i system att stjäla kött som sedan säljs vidare till restauranger.

Myndighetens presstalesperson Jonas Eronen sade då till UNT att när priserna på kött går upp – riskerar även köttstölderna att öka. Något flera mataffärer i Uppsala nu vittnar om, enligt tidningen.

Kvalitetsjournalistik – så arbetar Svenska Epoch Times

Svenska Epoch Times är opartisk och tar inte politisk ställning. Publicerat material ska vara sant. Om vi har gjort fel ska vi skyndsamt rätta det.

Vi vill med vår sammantagna rapportering ge ett bredare perspektiv på samtidens relevanta frågor. Detta innebär inte att alla artiklar alltid ger ”båda sidor”, framförallt inte korta artiklar eller intervjuer där intentionen endast är att rapportera något som hänt just nu.

Vi är medlemmar i TU – mediehusens branschorganisation. Här finns de pressetiska reglerna vi följer.

Feedback

Läs mer

Mest lästa

Har du ett nyhetstips?

Skicka till es.semithcope@spit.

Rekommenderat

loadingOxfilé tillhör den typ av kött som oftare låses in på grund av stölder. Arkivbild. Foto: Linus Sundahl-Djerf/TT
Oxfilé tillhör den typ av kött som oftare låses in på grund av stölder. Arkivbild. Foto: Linus Sundahl-Djerf/TT
Inrikes

Matbutiker låser in kött efter stölder

TT

Flera mataffärer i Uppsala har börjat låsa in sitt kött på grund av stöldrisken, skriver Upsala Nya Tidning (UNT). Stöldgods som enligt polisen sedan säljs vidare till olika restauranger.

I september greps en man i Uppsala misstänkt för över 20 köttstölder. Enligt polisen är det inte ovanligt att folk sätter i system att stjäla kött som sedan säljs vidare till restauranger.

Myndighetens presstalesperson Jonas Eronen sade då till UNT att när priserna på kött går upp – riskerar även köttstölderna att öka. Något flera mataffärer i Uppsala nu vittnar om, enligt tidningen.

Kvalitetsjournalistik – så arbetar Svenska Epoch Times

Svenska Epoch Times är opartisk och tar inte politisk ställning. Publicerat material ska vara sant. Om vi har gjort fel ska vi skyndsamt rätta det.

Vi vill med vår sammantagna rapportering ge ett bredare perspektiv på samtidens relevanta frågor. Detta innebär inte att alla artiklar alltid ger ”båda sidor”, framförallt inte korta artiklar eller intervjuer där intentionen endast är att rapportera något som hänt just nu.

Vi är medlemmar i TU – mediehusens branschorganisation. Här finns de pressetiska reglerna vi följer.

Feedback

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024