Margot Wallström får toppjobb inom FN
Margot Wallström i ett möte i Washington D.C. i USA den 28 januari 2015. Foto: Nicholas Kamm/AFP via Getty Images


Den tidigare utrikesministern Margot Wallström har fått jobb inom FN. Det säger hon i en intervju med Nya Wermlands-Tidningen.

Hon kommer att jobba på uppdrag åt FN:s generalsekreterare António Guterres. Mer specifikt kommer Wallström att ingå i den rådgivande gruppen Advisory Board on Disarmament Matters, ABMD, där hon ska jobba med nedrustnings- och kärnvapenfrågor.

”Hedrad att få ingå i ABMD! Spännande och viktigt att se om vi tillsammans kan reflektera över behovet för ’alternativa infallsvinklar och en ny vision för nedrustning och rustningskontroll’”, skriver hon på Twitter.

Margot Wallström var tidigare Sveriges utrikesminister mellan 2014 och 2019. Hon avgick i september efter att ha meddelat att hon ville tillbringa mer tid med sin familj.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.