Många tvivlar på människans klimatpåverkan
Greta Thunberg på plats vid klimatmötet i Glasgow. Foto: Andrew Milligan/AP/TT


Fyra av tio svenskar tvivlar på om människan ligger bakom klimatförändringarna. Det framgår av en ny undersökning som gjorts av Demoskop.

Av de som har svarat tror 1 procent att förändringarna enbart har med naturen att göra medan 8 procent tror att den huvudsakligen har naturliga orsaker. 31 procent anser att både mänsklig påverkan och naturen spelar in i förändringarna.

I undersökningen framkommer också att endast en av fyra svenskar litar på svenska mediers rapportering om klimatförändringarna och att 44 procent anser det vara svårt att avgöra vad som är sant och inte i frågan.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!