Man skjuten efter knivdrama i Rinkeby
Två personer har knivskurits i en lägenhet i Rinkeby. En misstänkt gärningsperson har skjutits av polis. Foto: Johan Nilsson/TT-arkivbild


Polisen öppnade eld och sköt en man i benet i samband med ett knivdåd i Stockholm, där en kvinna och en man knivskurits i en lägenhet.

Polisen fick larmet klockan 22.08 på torsdagskvällen.

– Vi kallades tillsammans med ambulans till Rinkeby med anledning av att en man och en kvinna knivskurits i en lägenhet, säger Per Fahlström vid polisen.

När man kom fram till platsen hade en knivskadad man, 70–75 år gammal, tagit sig ut ur lägenheten.

– Han uppgav att gärningsmannen var kvar i lägenheten. När polispatrullen gick in uppstod en hotfull situation, där polisen avlossade sitt tjänstevapen och gärningsmannen skottskadades i benet, säger Fahlström.

I lägenheten fanns också en knivskadad kvinna, 65–70 år gammal. Hennes skador beskrivs som lindriga. Både den knivskadade mannen och den skjutne, som är 50–55 år, var vid medvetande när de fördes med ambulans till sjukhus.

– Vi håller på med utredningsåtgärder, håller förhör och så vidare, för att få en så tydlig bild som möjligt av vad som hänt, säger Per Fahlström

Den skjutne mannen är gripen, misstänkt för mordförsök. Lägenheten har spärrats av för teknisk undersökning.

TT: Vet du om personerna har någon relation till varandra?

– Ja, men jag kan inte kommentera deras relation, säger Fahlström.

Åklagare kommer att utreda situationen där polis öppnade eld, vilket är rutin.

(TT)