Man anhållen efter misstänkt farligt bilfynd

Gjörwellsgatan i Marieberg i Stockholm spärrades av på fredagseftermiddagen med anledning av ett misstänkt farligt föremål. Foto: Ali Lorestani/TT


En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse efter att ett misstänkt farligt föremål hittades i den bil han framförde i Stockholm på fredagen.

Det var vid 16-tiden på fredagen som polisen, av skäl de inte velat ange, stoppade bilen på Gjörwellsgatan på Kungsholmen. I fordonet upptäcktes ett misstänkt farligt föremål och ett område runt bilen spärrades av som en försiktighetsåtgärd.

En närliggande fastighet utrymdes och boende i en annan fastighet uppmanades att stanna inomhus.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!