Lasse Kronér gör comeback: ”Jag mår väldigt bra”
Artisten och programledaren Lasse Kronér gör comeback med "Doobidoo". Foto: Albin Olsson


Efter att varit borta som programledare i ett år är nu Lasse Kronér tillbaka med populära tv-programmet ”Doobidoo”. Just nu spelas en ny säsong in.

I en intervju med Aftonbladet säger han att det är härligt att vara tillbaka. Han är också glad för allt det stöd som han har fått.

Det var på hösten förra året som en praktikant polisanmälde honom för sexuellt ofredande. SVT valde då att lägga programmet på is. Förundersökningen lades sedan ner. Efter det inleddes in ny förundersökning om kränkande fotografering. Den lades också ner.

Men nu har SVT sagt ja till ännu en ny säsong av ”Doobidoo”. Inspelningarna kommer att börja i april 2019.

– Det är väldigt roligt att vara tillbaka, säger han till tidningen.

Han säger att det känns bra att vara tillbaka ”på sin arbetsplats och folk kramar om en”. Programmet ”är ju min bebis”, säger han. Samtidigt säger han att han har lagt allt som hänt bakom sig.

– Men det är skrämmande när media blir åklagare och bödel. Det är skrämmande att samhällsutvecklingen kan bli sådan. För så enkelt kan man göra någon illa, säger Lasse Kronér till Aftonbladet.

Han säger till tidningen att ”jag mår väldigt bra” och berättar att han har fått mycket positivt bemötande från vanligt folk på stan och det ”är ju nästan det som gjort att man orkat”.

På Facebook har han fått omkring 3 000 positiva inlägg. Men numera använder han knappt sociala medier längre.

Den nya säsongen av ”Doobidoo” kommer att sändas på hösten 2019.