Läkare och forskare med avvikande åsikter tystas ner

Pandemin: Cencur

Dr Peter McCullough talar under en paneldiskussion på temat second opinion om covid-19-vaccinet. Foto: Drew Angerer/Getty Images


Läkare och forskare som uttryckt avvikande åsikter om covid-19 har utsatts för censur och tystats ned av medier och det medicinska etablissemanget. Det visar en färsk studie som pekar på kraftig censur och åsiktsförtryck.

I studien, som publicerades den 1 november, beskrivs 13 läkares och forskares subjektiva uppfattning. Deltagarna i studien kommer från USA, Kanada, Storbritannien, Australien, Tyskland, Israel och Tjeckien och är anonyma. Nio av dem har läkarexamen eller doktorsexamen och fyra har bådadera. De flesta är välkända inom sina verksamhetsområden och har forskningsbakgrund.

Av studien framgår att censuren har återkommit. Budskapet är att ingen undantas och att ingen akademisk status, medicinsk titel eller senioritet utgör ett skydd.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!