Lägenhetsbrand i Stockholm – fem gripna

Tre personer har förts till sjukhus i samband med en lägenhetsbrand på Gärdet i Stockholm. Arkivbild. Foto: Christine Olsson/TT


Tre personer har förts till sjukhus i samband med en lägenhetsbrand på Gärdet i Stockholm på torsdagsmorgonen. Fem personer, däribland de tre skadade, har gripits misstänkta för grov allmänfarlig vårdslöshet.

Räddningstjänsten larmades om branden på femte våningen strax före klockan 5 på torsdagsmorgonen. Drygt 20 minuter senare var branden släckt och lägenheten genomsökt.

Fem personer som befann sig i lägenheten när det började brinna är misstänkta för grov allmänfarlig vårdslöshet. Samtliga undersöktes av ambulanspersonal och tre fördes sedan till sjukhus för vidare vård.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!