L kallar till extramöte efter Sabunis utspel
Nyamko Sabuni. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT


Liberalernas interna diskussioner fortsätter efter partiledaren Nyamko Sabunis utspel. Nu väntar ett extra partistyrelsemöte på fredag.

– Diskussionerna om januariavtalet behöver fortsätta, säger Johan Pehrson, L:s gruppledare i riksdagen.

Det senaste migrationsförslaget har lett till splittring inom de fyra januaripartierna. Liberalernas Nyamko Sabuni hotade i förra veckan att lämna avtalet om regeringen går vidare med det nya migrationsförslaget, som hade tillägg från Miljöpartiet om en ny humanitär skyddsgrund som L inte ville skriva under på.

Även inom L råder det splittring om vilken riktning partiet ska ta i migrationsfrågan – och vad det i längden leder till, inte minst i fråga om Sverigedemokraterna (SD).

– Om det är så att den här regeringen inte ska ha ett mandat – då ställer jag mig frågan vilken annan regering ska ha det? Och för mig är det helt uteslutet med en regering som tar stöd av SD, sade riksdagsledamoten Nina Lundström till Ekot i måndags.

Efter att ha diskuterat ämnet på tisdagens ordinarie riksdagsgruppsmöte väntar nu ett extra partistyrelsemöte på fredag.

– Vi konstaterade att tillsammans, både de som varit kritiska och de som tyckt uppenbart annorlunda, att diskussionerna kring januariavtalet behöver fortsätta vilket som, säger Johan Pehrson.

(TT)

 

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Här ser du hur du kan stödja oss.