Kvinna i Tyskland döms till fängelse för samröre med terrorrörelsen IS
På bilden, som är tagen den 24 mars 2019, syns en slängd IS-flagga i byn Baghouz i Syrien. Foto: Giuseppe Cacace/AFP via Getty Images


En 36-årig kvinna i Tyskland har dömts till fängelse för samröre med terrorrörelsen IS, rapporterar Zeit Online.

En regional domstol i Hamburg dömde 36-åriga tysk-tunisiska Omaima A. på fredagen till tre och ett halvt år i fängelse för att ha anslutit sig till en terrororganisation.

Greps förra året

Hon döms också för att ha misskött uppfostran av sina barn, innehav av ett AK47-gevär samt för att ha hjälpt till att förslava en 13-årig yasidisk flicka.

Enligt tidningen greps hon i september förra året och rättegången mot henne började i maj.

2015 följde hon med sin man till Syrien där hon anslöt sig till terrororganisation IS och levde i Raqqa med sina tre barn.

Efter att hennes man dödades samma år gifte hon sig med den tyska gangstarapparen Denis Cuspert, som tidigare gick under artistnamnet Deso Dogg. Han anslöt sig också till IS.

Enligt nyhetsbyrån AP meddelade Islamiska staten att han dödades under ett flyganfall i Syrien 2018. USA:s regering stämplade honom som en ”internationell terrorist”.

Över 300 har återvänt

Tyskland har de senaste åren åtalat både män och kvinnor som har återvänt efter att ha anslutit sig till IS eller andra jihadistiska grupper i Mellanöstern.

På fredagen greps en kvinna vid Frankfurts flygplats efter att ha återvänt från Syrien. Hon anklagas för samröre med Islamiska staten

Kvinnan, Kim A., väntas bli åtalad för medlemskap i en terroristorganisation och andra brott, enligt AP.

I juni dömde en domstol i Düsseldorf en 39-årig tysk-tunisisk man till fem års fängelse för att ha skickat vapen och annat material till en islamistisk milis i Syrien, enligt Deutsche Welle.

I juli förra året dömde en domstol i Stuttgart en 32-årig kvinna till fem års fängelse för att ha anslutit sig till IS.

Omkring 1 000 personer hemmahörande i Tyskland har rest till Syrien eller Irak för att ansluta sig Islamiska staten och andra terrorrörelser. 330 av dessa har frivilligt återvänt. Cirka 200 uppskattas ha dött i strider.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.