Konstnären Tony Roos polisanmäler Postnord 

Konstverket ”Gräddkanna” är en målning signerad Tony Roos. Målningen ingår inte i de kollin som konstnären skickade till Norge i oktober förra året och som Postnord har tappat bort. Foto: Tony Roos


Konstnären Tony Roos har polisanmält Postnord efter att ett flertal av hans tavlor har skadats eller försvunnit i samband med en transport till en utställning i Norge. Postnord vägrar dock ersätta Roos för det inträffade.

Den 26 oktober skickade konstnären Tony Roos i väg åtta kollin innehållande ett tjugotal tavlor som han målat. Tavlorna skulle ingå i en utställning i Norge som startade ett par veckor senare. En transportbil från Postnord anlände till Roos ateljé, hela försändelsen lastades på och bilen rullade i väg.

Detta blev början på en lång och utdragen konflikt mellan konstnären och Postnord. Det visade sig nämligen att flera kollin hade försvunnit under transporten till Klepp konstförening i Norge där utställningen skulle hållas.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!