Julkalendern slår tittarrekord
Pernilla Wahlgren, Per Andersson och barnen Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou och Elis Nyström spelar tomtefamiljen i årets julkalender "Panik i tomteverkstan". Foto: Fredrik Sandberg/TT-arkivbild


Årets julkalender "Panik i tomteverkstan" slår tittarrekord på webben. Det första avsnittet är det mest sedda programmet över tre minuter sedan MMS (Mediamätning i Skandinavien) började mäta online.

"Att årets julkalender är det mest sedda innehållet online under ett dygn någonsin är helt fantastiskt roligt! Vi är så glada att vi tillsammans med Nordisk Film har lyckats skapa ett innehåll som tilltalar så många och som verkligen lyckats samla hela familjen", säger Johanna Gårdare, programchef på SVT Barn, i ett pressmeddelande.

2019 års första avsnitt hade 763 651 i webbpublik, en ökning med 73 procent jämfört med förra årets siffror på 440 854. 2017 var webbpubliken 328 428.

Även livetittningen på julkalendern har ökat. Förra året kollade 1 796 638 på "Storm på lugna gatan" medan 1 871 843 kollade på årets "Panik i tomteverkstan".

(TT)