Jag har aldrig sett ett labbresultat som ditt


Som så många andra i Kina så var Zhang Liang intresserad av den traditionella qigongens långsamma, meditativa övningar. Vad han inte visste var att de en dag skulle få stor betydelse i hans liv.

1994 arbetade Zhang som mjukvaruingenjör i Shenzhen i södra Kina och lärde sig där en qigongmetod. Han hörde samtidigt talas om en ny metod vid namn Falun Gong och som nyligen hade introducerats för allmänheten, men fäste inte så stor vikt vid det. Några år senare, 1998, flyttade Zhang till Silicon Valley i Kalifornien för att arbeta för ett tekniskt företag och lösa komplexa IT-problem för kända företag.

Under tiden som Zhang hade lämnat Kina för att flytta till USA, så hade Falun Gong exploderat i popularitet. Det uppskattades att uppemot 100 miljoner människor nu övade de fem mjuka övningarna och följde metodens principer om sanning, medkänsla och tolerans.

Ett foto taget före juli 1999, när den kinesiska regimen lanserade en rikstäckande förföljelse, där Falun Gong-utövarna gör övningarna i Shenyang, Liaoning-provinsen. Foto: Minghui.org

Oroad över Falun Gongs popularitet förbjöd det Kinesiska kommunistpartiet (KKP) Falun Gong 1999 och lanserade en landsomfattande förföljelsekampanj för att tvinga utövare att ge upp sitt utövande. Miljoner arresterades och skickades till arbetsläger där de mötte tortyr och hjärntvätt.

Samtidigt använde KKP också statlig media för att översvämma landet med propaganda som var avsedd att vända befolkningen mot Falun Gong-utövare och för att legitimera KKP:s våld som hade släppts lös över dem.

Tre år senare kom några från Zhangs familj i Kina på besök och berättade för honom att en ny politisk kampanj i Kina som hade tagit fart. 

"Min familj som kom på besök från Kina berättade för mig om förföljelsen. Jag var nyfiken så jag frågade dem om hur situationen var för Falun Gong i Kina”, sade Zhang.

Zhang tänkte tillbaka på sin tid i Kina och kom ihåg hur medierna hade rapporterat om massakern på Himmelska Fridens torg den 4 juni 1989.

Flera hundra av de demonstrerande 200 000 prodemokratiska studenterna, ansikte mot ansikte med poliser utanför Folkets stora hall på Himmelska fridens torg i Beijing, den 22 april 1989. Foto: Catherine Henriette / AFP / Getty Images.

Falska nyheter

"Jag var i Shenzhen vid den tiden och kunde se både Hongkongs TVB Pearl Station och KKP:s China Central Television. Jag bestämde mig för att göra en jämförelse: Jag tog in i båda tv-stationerna samtidigt och märkte att de två stationernas rapporter om vad som hände på Himmelska fridens torg var helt motsatta."

"KKP rapporterade att studenterna på ett våldsamt sätt hade angripit den fullt beväpnade Folkets befrielsearmé, vilket jag tyckte var mycket märkligt", sade han. "Samtidigt så sände TVB Pearl Station bilder av trupper som med maskingevär sköt på studenterna, och tankers som for fram överallt.”

"Jag blev verkligen chockad över vad jag såg. På grund av det här så visste jag att KKP:s nyheter var partiska."

Denna skepticism gjorde att han bad sina släktingar om mer information: "Jag frågade dem varför problemen hade uppstått vid denna tidpunkt. Falun Gong hade funnits i Kina i så många år, så varför hade problemen plötsligt kommit nu?"

Zhang visste också att KKP ofta förföljer olika grupper av människor i Kina som ett sätt att bibehålla makten, så han tänkte sedan inte så mycket på dessa nyheter om förföljelsen.

Motsatt effekt

Senare under 2001 följde Zhang en familjemedlem till det kinesiska konsulatet i San Francisco för att ansöka om visum till Kina. När de skulle gå gav konsulatets tjänsteman dem ett litet häfte. Zhang tittade snabbt på det: Allt var anti-Falun Gong-propaganda, men den fick motsatt effekt.

"Jag tror att de ville att alla skulle förstå deras policy innan man åker till Kina. Efter att jag läst häftet så blev jag intresserad av Falun Gong", sade han med en skratt. Zhang visste av egen erfarenhet att det KKP sade var fel.

Folk utövar Falun Gong i New York. Foto: Benjamin Chasteen / Epoch Times.

Hans nyfikenhet hade blivit väckt och han gick till sitt lokala bibliotek för att låna ett exemplar av Falun Gongs huvudbok Zhuan Falun, så att han själv kunde ta reda på vad det handlade om.

Han blev positivt överraskad.

"Jag tyckte att Falun Gong var mycket djupgående och inte bara en qigongmetod som läker sjukdom och förbättrar hälsan", sade han.

Trots att han tyckte det var väldigt intressant så bodde han inte nära en plats där utövare träffades för att göra övningarna, så han gjorde inget mer åt saken.

Hälsan försämras

Som en del av Zhangs jobb var han tvungen att varje vecka resa till platser över hela världen. Detta ständiga resande började påverka hans hälsa.

"Jag åkte hemifrån på måndagar och kom tillbaka på fredagar. På grund av en konstant trötthet och tidsförändringarna på grund av resandet så rubbades min inre klocka. Det fanns också en press på jobbet så jag kunde inte äta och sova så bra", sade han.

"Efter ett år gick min kropp igenom allvarliga och hemska förändringar. Jag hade alla slags sjukdomar: Jag hade en smärtsam ledinflammation, jag hostade eftersom jag hade astma och jag hade också en inflammation i prostata och i ögat."

Hans kropp värkte hela tiden, och han kunde lätt få en förkylning som sedan inte släppte förrän efter flera veckor.

"Mina ögon var ständigt röda, torra, smärtsamma och kliande, som om jag hade sand i dem. Jag var tvungen att varje kväll applicera salva i dem så att jag kunde sova”, sade han.

På ytan såg det ut som om Zhang hade en framgångsrik karriär då han fick resa över hela världen för att hjälpa viktiga kunder, men han var inte lycklig. "Mina amerikanska drömmar var uppfyllda. Jag ägde en bil och ett hus men jag kände mig väldigt tom inombords, speciellt under mina resor", sade han. Efter en hektisk dag på jobbet, så åkte Zhang tillbaka till sitt hotell på kvällen och satt ensam och undrade vad han skulle göra. "Jag kände mig väldigt ensam", sade han. Han var då bara 28 år gammal.

"Jag kände mig pessimistisk. Det kändes som att med denna sjukliga kropp så skulle allt vara meningslöst även om jag blev vd för företaget jag arbetade för”, sade han.

 

Zhang började leta efter botemedel för sina sjukdomar. Han läste många böcker av både västerländska och kinesiska medicinska experter, sökte formler för ett hälsosamt leverne, provade yoga-metoder, tog kosttillskott och mediciner, men ingenting hjälpte.

"Jag spenderade mer pengar på medicin än på måltider, men mitt dåliga hälsotillstånd var detsamma", sade han.

Förändringen

Plötsligt en dag kom han ihåg Falun Gong och dess rapporterade fördelar kring helande och hälsa. Han bestämde sig för att ge det ett försök.

"Jag hämtade hem övningsvideon från internet. I slutet av 2003 började jag utöva Falun Gong”, sade han. Zhang fortsatte att ta sin medicin medan han lärde sig övningarna.

Några månader senare, omkring mars 2004, blev det plötsligt värre. "Jag kunde inte äta och började snabbt gå ner i vikt. Min vikt minskade från 73 till 58 kg. Att vara 1.80 lång och väga så lite; jag var tunn som en pinne", sade han. "Jag var panikslagen och misstänkte att jag hade fått vissa sjukdomar och var väldigt deprimerad över att ha så många sjukdomar i så ung ålder." Läkarens undersökningsrapport visade att han hade kronisk magkatarr.

När Zhangs medicinering några månader senare inte längre var effektiv, och han kände att han inte hade längre hade något att förlora, bestämde han sig för att prova något annat istället.

"Jag bestämde mig för att göra Falun Gong-övningarna mer noggrant. Jag gjorde övningarna 1-4 varje morgon och den femte övningen på kvällen", sade han.

Labbresultatet

Efter några månaders utövande var Zhang fortfarande orolig för sin sjukdom så i juli åkte han till sjukhuset för en hälsoundersökning. Efter att läkaren fått hans testresultat så bad han Zhang sitta ner. Läkarens ansikte hade ett allvarligt uttryck. "Jag tänkte att min sjukdom hade blivit sämre och tänkte: "Berätta nu då bara de dåliga nyheterna, jag bryr mig inte längre", sade Zhang.

Istället sade läkaren: "Jag förstår mig inte på dina labbresultat så jag ringde labbet."

"Analytikern är en expert på matsmältningsanalyser. Han har samlat in fler än 400 000 prover i USA och har standardiserat analysindexet. Jag har själv sett tusentals fall som dina. Analysen är väldigt vetenskaplig, precis och exakt, men jag har aldrig sett ett labbresultat som ditt. Vi borde kunna upptäcka bacillusbakterier i hela ditt matsmältningssystem, var de än är."

Zhang svarade: "Jag vet att det finns två typer av bacillusbakterier - den goda och den skadliga typen. De goda bacillusbakterierna ska kunna undertrycka den skadliga typen, annars kan de dåliga bacillusbakterierna orsaka alla sorters sjukdomar. Hur kan det vara möjligt att det inte finns några?"

Läkaren svarade: "Labbresultatet ljuger inte. Om vi tar kål på bakterierna så borde både den goda och den skadliga typen bli förstörda. Enligt din rapport så finns det några goda bacillusbakterier kvar, men de är väldigt få. Och det finns inga skadliga bacillusbakterier alls kvar! Det betyder att din kropp har nått ett väldigt rent stadium."

Han tillade: "Analytikern sade att han aldrig hade sett ett resultat som ditt, och att du har skapat ett nytt rekord. Ditt matsmältningssystem är det bästa han sett!"

Falun Dafa-gruppens träningsplats. Foto: Minghui.org

När Zhang tänkte tillbaka på sin tidigare inställning till Falun Gong insåg han att han inte hade trott på att övningarna skulle kunna bota honom från sin sjukdom, men nu låg bevisen där precis framför hans ögon.

"Jag kunde inte tro på att alla mina sjukdomar hade blivit läkta efter sex månaders utövande av Falun Gong. Jag hade ju inte heller behållit min ursprungliga vikt på 73 kg."

Ett nytt liv

Under de närmaste två åren fortsatte Zhang med att göra övningarna och hans hälsa blev allt bättre. Han fann också sinnesfrid och en ny mening med sitt liv.

"Jag har inte behövt ta någon medicin och min kropp känns bättre. Jag har genomgått en stor förändring; jag är inte längre deprimerad, känner mig hoppfull och jag är tacksam för Falun Gong", sade han.

Efter att ha fått så många fördelar av utövandet känner Zhang nu att det är hans plikt att låta andra få kännedom om förföljelsen som fortfarande sker i Kina. Zhang deltar i många aktiviteter som har till syfte att öka medvetenheten om förföljelsen i Kina och låta folk få veta sanningen om metoden.

"Jag tror att människor kan tänka självständigt. Så länge de får objektiv och riktig information så kan de själva bedöma", sade Zhang.

"Anledningen till att jag deltar i dessa aktiviteter är att jag vill berätta sanningen om Falun Gong för dem som är vilseledda av KKP. Det är mitt hopp att de själva kan välja vad de vill tro på efter att de förstått hur det egentligen ligger till." 

 

Fakta

Falun Dafa

Falun Dafa är en självförbättringsmetod för kropp och sinne. Den lär ut sanning, medkänsla och tålamod som ett sätt att förbättra hälsan och moralen och för att få andlig visdom.

För mer information om metoden eller för att ladda ner ”Zhuan Falun”, se www.falundafa.org Alla böcker, övningsmusik och instruktioner finns tillgängliga helt gratis.