Huawei avvisas av Högsta förvaltningsdomstolen
Huawei utestängs från den svenska 5G-marknaden efter att ha blivit avvisade av Högsta förvaltningsdomstolen. Foto: Epoch Times. Arkivbild.


Högsta förvaltningsdomstolen har avvisat den kinesiska telekomjätten Huaweis överklagan. Det innebär att Post- och telestyrelsen, PTS, kan gå vidare med den kommande 5G-aktionen.

Kammarrättens dom står därmed fast.

”Kammarrättens dom är ett avgörande i ett mål enligt lagen om elektronisk kommunikation och får därför inte överklagas. Överklagandet ska således avvisas”, skriver Högsta förvaltningsdomstolen i sitt beslut.

Det var i oktober som PTS beslöt att Huawei utestängs från uppbygganden av 5G-nätet. Orsaken är att Säkerhetspolisen och Försvarsmakten anser att det kinesiska bolaget utgör en säkerhetsrisk.

Ett stort antal länder har förbjudit de två kinesiska bolagen Huawei och ZTE som leverantör till uppbyggnaden av sina mobilnät, däribland USA, Storbritannien, Kanada, Australien, Norge och Tyskland. Rapporter har visat att det finns kopplingar mellan telekombolagen och den kinesiska regimen.

 

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Här ser du hur du kan stödja oss.