Hennes häst blev knivskuren
En häst blev knivhuggen i Burlöv på måndagskvällen. Foto: Mathilda Johansson/privat/Facebook


En häst i Burlöv i Skåne har blivit knivskuren, bland annat i halsen och låret.

Det var på måndagskvällen när Mathilda Johansson besökte stallet som hon upptäckte att hennes häst Keso hade skärskador.

Hon berättar för Expressen att hon såg ett stort sår på halsen som var långt och det blödde. Sedan upptäckte hon flera skärsår bland annat i ett ben och ett vid svansen.

– Jag bara föll ihop på marken när jag upptäckte det, jag blev chockad. Jag har fortfarande inte riktigt förstått det, jag är bara ledsen och jag känner mig maktlös, säger hon till tidningen.

Veterinären har gett hästen vård. Man konstaterade att senor i bakbenet var skadade. Det rör sig dock inte om livshotade skador, enligt SVT.

En blev knivskuren i Burlöv på måndagskvällen. Foto: Mathilda Johansson/privat/Facebook

Det var hos Burlövs Ryttarförening som händelsen skedde. I stallet finns ett 30-tal hästar.

I nuläget har polisen rubricerat det som djurplågeri. Ingen är gripen för brottet och det finns ingen misstänkt.

Mathilda Johansson skrev om knivattacken mot hennes häst på Facebook som har fått stor uppmärksamhet. Inlägget har fått 12 000 delningar och över 2 400 kommentarer. Många är upprörda över djurplågeriet.

”Håll extra koll på era hästar så denna människan inte får skada fler”, skriver hon.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.