Handgranat kastades in hos familj
Polisen söker observationer kring händelsen på onsdagskvällen – då en handgranat kastades in hos en familj i Västerhaninge. Foto: Polismyndigheten/TT


En handgranat kastades på onsdagskvällen in genom ett öppet fönster på en lägenhet i Västerhaninge söder om Stockholm. Granaten upptäcktes av familjen som bor i bostaden.

– Det fanns folk i lägenheten när det hände, säger Lars Byström, presstalesperson vid polisen.

Handgranaten var osäkrad men exploderade inte. Det är oklart vad det är för granat, men den är tagen i beslag och undersöks av polisens bombtekniker.

"Om det visar sig att granaten är skarp, fanns det en risk att människor i lägenheten hade kunnat komma till skada eller dödas. Brottet är därför rubricerat som försök till mord", skriver polisen på sin hemsida.

Det var vid 22.30-tiden som familjen såg granaten i lägenheten, som ligger på nedre plan i flerfamiljshuset.

Enligt polisen finns det ingen känd hotbild mot familjen. De är inte heller kända av polisen sedan tidigare. Polisen utesluter därför inte att gärningspersonen slängt in granaten i fel bostad.

– Det finns inget som tyder på att det varit riktat mot familjen i alla fall, säger Lars Byström.

Polisen har släppt en bild på granaten och efterfrågar observationer kring händelsen. Den som vet något uppmanas att höra av sig på 114 14.

– Vi har ingen misstänkt. Men det hände vid en tid då människor kan ha varit ute. Vi hoppas att allmänheten ska kunna hjälpa oss.

(Joakim Magnå/TT)

Han dyker ner i ett hål på stranden – se var han hamnar

Visste du? - 20 juli - Förföljelsen av Falun Gong